Gewassen

Biocomplex 900: een 100% biologische revolutionaire booster  bestaat uit puur Ascophyllum nodosum

Het is bekend dat planten voedingsstoffen nodig hebben om te groeien. Recente studies tonen echter aan dat succesvolle oogsten afhankelijk zijn van bacteriën, omdat de plant zelf niet alle stofwisselingsprocessen kan uitvoeren. Het zijn eerder de bacteriën die talloze processen uitvoeren die de plant nodig heeft om voedingsstoffen te verkrijgen, water te absorberen, de enzymactiviteit te beheersen en een grote verscheidenheid aan verbindingen in de grond te veranderen, zodat ze biologisch beschikbaar zijn.

Onze Biocomplex-producten voeden en beschermen precies deze bacteriën. De planten zijn gezonder en de opbrengst neemt toe.

De enorme ionenuitwisselingscapaciteit van onze producten bindt zware metalen, geeft voedingsstoffen af in de bodem en zorgt ervoor dat planten de voedingsstoffen die ze nodig hebben kunnen opnemen. De ionenuitwisseling beschermt de bacterieculturen ook tegen schadelijke stoffen in de bodem. Door het hoge gehalte aan oligosachariden worden bacteriën optimaal gevoed. Deze schaars in de natuur voorkomende voedingsstof is ideaal voor bacteriën.

Daarnaast bevat Biocomplex 900 een breed scala aan spoorelementen en micronutriënten, die ook dienen als voedsel voor de bacteriën.

Biocomplex 900 kan niet worden vergeleken met enig ander algenproduct – zelfs niet met producten van andere fabrikanten die zijn gemaakt van dezelfde grondstof, bruine algen – omdat ons eigen extractieproces wereldwijd uniek is en het doorslaggevende verschil maakt.

Biocomplex 900 – ideaal voor ongediertebestrijding en biologische opwaardering van bouwland

Gezonde planten zijn beter bestand tegen plagen en ziekteverwekkers. Biocomplex opent geheel nieuwe perspectieven op het gebied van gewasbescherming, omdat met biocomplex behandelde planten een significant grotere ziekteresistentie hebben.

Biocomplex versterkt op duurzame wijze bacterieculturen in de plant zelf en in de bodem. In biologische competitie verdringen deze bacteriën pathogene pathogenen.

Met Biocomplex behandelde bladeren weerstaan schimmelvorming omdat schimmels alleen gedijen in een zure omgeving – Biocomplex 900 heeft echter een sterk alkalisch effect.

Wanneer Biocomplex 900 wordt gebruikt op eerder geoogste bodems, gebeurt het volgende: Sterk groeiende bacterieculturen stimuleren composteerprocessen die resulteren in verhoogde oppervlaktetemperaturen. De resulterende koolstofatomen veroorzaken op hun beurt verdere bacteriegroei. De hoge temperaturen die daarbij vrijkomen, doden rondwormen en schimmels en voorkomen zo toekomstige ziekten van de planten door een te hoge concentratie van deze plagen. Biocomplex 900 gebruikt met silica om het blad te behandelen is een krachtig en effectief natuurlijk bestrijdingsmiddel.

Grote voordelen door het gebruik van Biocomplex 900:

Planten die met Biocomplex 900 worden behandeld, ontwikkelen minstens 50% meer haarwortels (soms aanzienlijk meer).

Bij hogere kwaliteit stijgt de gewasopbrengst met ca. 10-20%.

Bij gebruik van Biocomplex wordt de behoefte aan pesticiden drastisch verminderd.

Planten behandeld met Biocomplex 900 zijn beter bestand tegen periodes van droogte, zware regen en ongedierte

Biocomplex 900 heeft een langdurig positief effect op akkerbouwgronden, omdat tal van biologische processen worden gestimuleerd, die op een volledig natuurlijke manier een duurzaam evenwicht bewerkstelligen. Op deze manier gaat Biocomplex de uitdroging van akkerland, erosie en de concentratie van giftige stoffen door overbemesting tegen.